Keresés ebben a blogban

2013. november 9., szombat

glutén/kukoricamentes gríznokedli avagy "felhő leves"

A legutóbbi bejegyzésem óta sok dolog változott a házunk táján. Rengeteg korábbi allergént sikerült visszavezetnem a gyerekétkeztetésbe gond nélkül Emese segítségével. A dolog lényege, hogy óvatosan és figyelmesen, időt nem sajnálva ki lehet tapasztalni, mekkora az a mennyiség, amit egy-egy allergénből elbír a gyerek. 7-10 napos ciklusokban egyre növekvő adagokban vissza lehet vezetni az allergéneket, így elkerülhető a telítődés miatti allergiás reakció, és mégis működhetnek az emésztőenzimek, megkaphat a gyerek egy csomó tápanyagokat, amitől korábban el kellett vonni. Így a diétánk is változott: a gabonafélékre, olajos magvakra, tejtermékekre adott reakció még mindig nagyon heves, de a kakaót, kukoricát, tojássárgáját, sikerült visszavezetni heti 1X az étrendbe, illetve a teljes kiőrlésű tönkölybúza is bevezetés alatt áll. A dió is működött 1 hónapig, aztán olyan heves köhögés következett, ami az antihisztaminra nagyon jól reagált, hogy azt most tavaszig visszavettem. 

Így aztán az imádott gríznokedli is visszakerült az asztalra.

hozzávalók:
1 tojássárgája
2 ek rizsdara
csipet só


A hozzávalókat összekevertem, levesben pár percig főztem. Nagyon jó állagú lesz, ha a rizsdarát nem adagoljuk túl!

1 megjegyzés:

  1. Kipróbálom, épp a tojássárgáját tervezem én is bevezetni heti 1 alkalomra, ma vettem bio tojásokat ;)

    VálaszTörlés