Keresés ebben a blogban

2013. január 3., csütörtök

"marcipán" házilag tejmentesen, xukorral

Jelenleg teljes tej/tojás/szója és olajos mag diétán vagyunk, így a 3 éves kisfiam szülinapi tortájának elkészítése feladta a leckét. Mindenképp marcipán borítást szerettem volna, vannak is jó receptek házilagos készítésre- például itt, de most a tejmentesség mellett a csökkentett cukortartalom is fontos volt, illetve az, hogy igazán jól formálható legyen a marcipán, amit azért nehéz eltalálni így kezdőként. Ezért aztán gondoltam egyet, és Virág ehető gyurmás receptjét alakítottam át: az eredetit itt találod
(ehhez a tortához dupla mennyiségű gyurma kellett)

hozzávalók:
1 bögre liszt
1/3 bögre xilit (vagy cukor)
különböző színű ételfesték: folyékonyat használtam
4 ek étolaj
1 zacskó sütőpor
1/2 bögre meleg víz
A víz kivételével összekevertem a hozzávalókat, majd lassan hozzáadtam a vizet és a festéket is, majd feltettem főni. Pár perc főzés után az egész összeállt egy jól formázható gyurmaállagú masszává, ezt nyújtódeszkára tettem, nyújtottam, formáztam, míg meleg, ez könnyebben megy. Jó lett a végeredmény, elégedett voltam.

1 megjegyzés: