Keresés ebben a blogban

2013. január 17., csütörtök

lázcsillapítás helyett....vízgyógyászat

Van egy gyermekünk, akinek nincs sosem láza- a gyenge immunrendszere ilyesmire nem képes. Van egy, akinek azonnal csillapítani kell a hőemelkedést is, nehogy befulladjon. Így marad egy, akivel kedvünkre hobbizhatunk. Na ő aztán tényleg képes akár 4-5 napos folyamatosa lázra is, a családi csúcsot is ő tartja 39,6 fokkal. 
Eleinte nehéz volt megbarátkoznom a gondolattal, hogy lázas, és azzal a a mostanában terjedő orvosi hozzáállással is, miszerint 38,5-ig nem kell lázat csillapítani. Aztán Lous Kuhne vízgyógyászatával megismerkedve megértettem, mennyire hasznos a láz a beteg szervezet számára, és hogy együtt lehet vele dolgozni, hogy a méreganyagoktól hamarabb megszabaduljon, így megkönnyebbüljön a szervezet. 
 Azóta ennél az egy gyerekünknél nincs nappali lázcsillapítás. Helyette vízgyógyászat van. 
A Kuhne-féle vízgyógyászat szerint a lázas gyereket 26-27 fokos vízbe kell tenni úgy, hogy a víz a köldökéig érjen. A lábának nem szabad vízben lenni, azt melegen kell tartani, mi oda szoktuk tenni a fűtőtesthez, vagy apa melegíti közben az ölében, de ha már nagyobb a gyerek, kis meleg vizes lavór is jó. A szobahőmérséklet is fontos: 24-25 fokosnál melegebb legyen a szobában, fürdőben.
Nem egy sima hűtőfürdő leírása ez, ugyanis a hideg vízbe ülés után egy darab ronggyal dörzsölni kell a hasat a köldök vonalában vízszintes és függőleges irányban. Ezzel a méreganyagok bélbe történő kiválasztását lehet segíteni, így a betegség gyorsabban lezajlik. A kezelést azonnal abba kell hagyni, mihelyst a beteg borzongani kezd. Mi egy délelőtt alatt 2-3X szoktuk megcsinálni, kb 10 perc a kezelési idő, a lázat kb 0,5 fokkal képes lejjebb vinni, de mint mondtam, nem kifejezetten lázcsillapítási céllal végezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése