Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 25., szombat

hisztamindiéta

Nyár elejével újabb változások elé néztünk családilag, konyhailag, ezért sem sikerült a blogba való visszatérésem. Június elejével hisztamindiétát  kezdtünk legnagyobb fiam miatt. Mindig sejtettem, van még valamilyen ételallergiája, de nem sikerült kiderítenünk, meg valahol nem voltam képes elhinni, hogy az átlagember számára egészséges dolgokra allergiás. Így hónapokig, vagy inkább évekig ültem a dolgon, vakartam a fejem.
Merthogy a tej mellett most már nincsenek a konyhámban az:
olajos magvak, száraz hüvelyesek, tartósítószert tartalmazó konzervek, csalán, paradicsom, paprika, borsó, kakaószármazékok, banán, ananász, eper, spenót, savanyú káposzta, fűszerpaprika. Emellett pedig a kisfiam csak frissen készült ételt ehet. 
Sok tekintetben leegyszerűsödött a munkám, a legegyszerűbb konyhatechnikai módszerekkel dolgozom, ugyanakkor lényegesen nagyobb kreativitásra van szükségem.

1 megjegyzés:

  1. Ennek az írásodnak örülök, mert nagyon keveset lehet róla olvasni, hogy a magas hisztamint tartalmazó ételek milyen veszélyesek is tudnak lenne. A kovászos uborka is ide tartozik, amit nagyon imádunk.....

    VálaszTörlés