Keresés ebben a blogban

2011. július 3., vasárnap

maláta ital

Biztos nem csak a mi családunkban  hangoztatják az alkoholt fogyasztók, gyere, igyál egy kis sört, bort, egészséges, jót tesz a szervezetnek, nincs ebben semmi rossz. 
Valahol igazuk is van, a sör, bor nagyon gazdag vitaminokban. Csak azt felejtjük el, ami hasznos a sörben, borban, az nem az alkoholtartalma. 
Korábban már bemutattam az erjedetlen mustot, mint a bor tökéletes pótlását- itt olvashatjátok, most- nyár lévén a maláta italt mutatom be: vagyis az alkoholmentes sört. A maláta ital tökéletes B vitaminforrás, Bokor Katalin szerint néhány havonta érdemes megcsinálni egy-egy ilyen kúrát. 
Mi most tartjuk a maláta kúránkat. Igaz, ez az ital-a Karamalz- csak 60 %-ban tartalmaz malátát, a többi alkotóeleme a limonádé, de ízre messze ez a legfinomabb. Napi 1-2 0,33 literes üveg befigyel. ÉS ami a legjobb: a Tescoban épp akciós áron kapható. 
Vitamintartalma mellett egyébként tökéletes tejelválasztás serkentő kismamák számára.

7 megjegyzés:

 1. No, erről még nem is hallottam :) Megkóstolom, mert a sört utálom, sőt, minden alkoholos italt utálok :D

  VálaszTörlés
 2. No, ez jó ötlet:) Legalább együtt sörözhetek meleg nyári estéken a fiúkkal:) Ugyanis a sör (és mindennemű alkohol) ízét ki nem állhatom:)

  VálaszTörlés
 3. Szeretnélek játékra hívni:)
  http://patriciakonyhaja.blogspot.com/2011/07/gyerekkorom-kedvenc-etelei.html

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó ital, én szeretem! :-)

  VálaszTörlés
 5. Mi most fedeztuk fel a Gosser citromos alkoholmentes soret (ez valoban 0,0%), es termeszetes anyagok vannak benne + citromfuvel dusitott. Ha gondoljatok, probaljatok ki. Ja, es 0,5 l, es igy is olcsobb (legalabbis nalunk), mint a Karamalz :) (Bar a Karamalz ize kicsit finomabb):)

  VálaszTörlés
 6. köszi Magdi! Lefigyelem majd!

  VálaszTörlés
 7. Régen Nektár sőrnek hívták és a Kőbányai sőrgyár csinálta.

  VálaszTörlés