Keresés ebben a blogban

2011. május 17., kedd

spenótos tészta

Múlt héten nálunk vendégeskedett édesanyám, és mint egy jó anya, át is vette az irányítást a konyhában. Jót pihentem, nem is gondoltam a főzésre egy hétig. Ma álltam újra csatasorba, és közel fél órás fel-/le járkálás után sikerült csak kitalálnom, mi is legyen a mai menü. A zöldséges tészta gyakori ebéd nálunk- a tészta biztos befutó. Eddig a blogon egyféle-még tejes változat szerepelt, így most frissítem. Többféleképp próbáltam már elkészíteni- tejmentesen, ez a mostani az eddigi legjobb verzió. 





hozzávalók:
fél adag spenót- az adagot értsd úgy, hogy a fele annak, amit egy főzelékhez használnál
2 gerezd fokhagyma
3 közepes méretű krumpli
10 deka növényi sajt- elhagyható
2/3 csomag spagetti tészta- (nálam durumlisztes)

A krumplit kevés sós, vegetás, a tésztát sós vízben felraktam főni. A krumplihoz hozzáadtam a kiengedett spenótot, fokhagymát, majd összeturmixoltam. Hozzákevertem a kifőtt spagettitésztát, egy tepsibe raktam, növényi sajtot reszeltem rá- még nem sikerült Cheezlyt vennem, így Csízió került rá, majd az egészet 20 percig 180 fokon összesütöttem. Paradicsommal tálaltam.

1 megjegyzés:

  1. Ez tetszik! Szerintem a héten megcsinálom.
    Régen csináltam már, akkor én zabtejszínből csináltam besamelmártást, bele a spenótot,(ha van frisset), ebbe a pennetésztát. Úgy is nagyon finom.

    VálaszTörlés