Keresés ebben a blogban

2011. május 7., szombat

rakott spárga

Nálunk a zöldségek csak akkor válnak ehetővé a gyerekek számára, ha nem felismerhetőek az ételekben. Apukám nem egyszer megjegyezte már, hogy folyton pempő ételeket készítek. Ez van. Az a filozófiám, előbb az ízüket szokják meg, utána jön a forma. A rakott spárga is ennek a jegyében készült. 


hozzávalók:
1 csomag spárga (most fehéret vettem)
2 gerezd fokhagyma
2 ek kukoricakeményítő
10 deka sós, pörkölt kesudió-darálva
2 pohár rizs
5 tojás

A spárga előkészítéséről már írtam- itt. Most is meghámoztam, feldaraboltam, a végét letördeltem, kevés vízben megfőztem, turmixoltam, leszűrtem, kukoricakeményítővel behabartam. Hozzáadtam a darált kesudiót. A rizst és a tojásokat megfőztem. Egy tepsit kiolajoztam, beletettem a rizst, rá a felvágott tojásokat, a tetejére pedig ráöntöttem a spárgaszószt. 180 fokon 30 percig sütöttem. Uborkasalátát tálaltam hozzá. A fokhagyma, a spárga és a kesudió nagyon különleges ízkombináció lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése