Keresés ebben a blogban

2011. május 28., szombat

dobd ki a mikrót!

Na jó, de mit lehet használni helyette? Mert bármennyire is problémás a jelenléte, nagyon kényelmes. Mi a héten kidobtuk, a helyére egy mini sütő került. Nem mondom, kicsit tovább tart a melegítés, de tökéletes.

Drága régi mikrónk! Nyugodj békében!

6 megjegyzés:

 1. A mikrón már én is filóztam.. Igazából csak melegítésre, ill. inkább felmelegítésre használjuk. Végül úgy döntöttünk, mikró marad, ha nagyobb adag étel, akkor edényben, kerámiatűzhelyen melegedik, ha egy tányér, akkor mikró. A gyerkőc növényi tejét pedig cumisüvegestül forró vízbe állítom, és hamar meglangyosodik. :)

  VálaszTörlés
 2. hűha, kerámiatűzhely? de jó!

  VálaszTörlés
 3. Háááát, én nem dobom ki... Megvárom, amig lesz valami jobb megoldás helyette... Mert a gáztűzhely nem jobb és egyáltalán nem gazdaságos... Oh, ha lenne kemencém... Vagy egy régi sparheldem. De nincs... Nekem kényelmes a mikrónk, és reménykedem abban, hogy nem is annyira káros...

  VálaszTörlés
 4. én sem találtam sokáig a helyettesét, de ez a mini sütő jó!

  VálaszTörlés
 5. Én már évek óta nyugdíjaztam, és azóta sem hiányzik. Mondjuk megszolgálta az árát, a konyha nélküli szolgálati lakásban még sütésre-főzésre is használtam, igaz, csak kényszerből. Aztán ahogy lett kenyérsütőm, normális tűzhelyem meg sütőm, egyre kevesebbet használtam, és csak melegítésre. Ételeknél nagyon utáltam, hogy foltokban meleg, vagy össze kell túrni, akkor meg már tűzhelyen is kavargathatnám. A teavizet sem nagy ügy a gázon megmelegíteni, és itt legalább tényleg fel lehet forralni, ami a tea szempontjából is jobb. Szüleim nagyon megbotránkoztak, mikor előálltam a kéréssel, hogy vigyék a mikrót, s jött a kérdés, hogy jól meggondoltam-e, de az az igazság, hogy vígan megvagyok nélküle.

  VálaszTörlés
 6. igen, biztos vannak olyan helyzetek, amikor mindennél többet ér. A képen egyébként a mini sütő látható, amit helyette használunk. Szóval VAN MÁS MEGOLDÁS! és igen, mi is vígan megvagyunk nélküle.

  VálaszTörlés