Keresés ebben a blogban

2011. április 18., hétfő

vaspótlás házilag- szegelt alma

Amikor édesapám először meglátta nálunk a szegelt almát, rögtön rávágta, igen ez tényleg jó, a malacoknak is mindig ilyet adott. Jó. Ha a malacoknál működik, nálunk miért ne?

De tényleg. Nekem szülés után nagyon jó volt- a vastablettákkal ellentétben ugyanis nem okoz székrekedést. Ráadásul az almában található C-vitamin segíti a vas felszívódását.
Veszünk egy átlagos méretű almát- lehetőleg olyat, ami puhább húsú, és kb 8-10 vasszöget teszünk bele. Lehetőleg úgy, hogy a szögek távolabb legyenek a magháztól, de minél nagyobb felülettel legyenek az almában. Mi "65-ös" szögeket használunk. A vastagabb szögeket nehezebb kihúzni az almából, a normál vastagságú vált be. A szögeket előzőleg alaposan megmostam. 

A szögek egy napig vannak az almában. Másnapra az alma kicsit megfonnyad, de még élvezhető marad. Tovább ne tároljuk, azonnal fogyasszuk el. 

Kicsit ront az élvezeti értékén a szögelés, de belefér. Nyugodtan lehet minden nap ismételni a dolgot, a szögeket azonban időnként cserélni kell, mert erősen rozsdásodni kezdenek. Illetve naponta erősen le kell dörzsölni a rozsdát a szögekről.

1 megjegyzés:

  1. Ismertem ezt a modszert, de meg nem probaltam ki. Most viszont kedvet csinaltal hozza!

    VálaszTörlés