Keresés ebben a blogban

2011. január 14., péntek

paradicsomos lencsepörkölt

Ez az egyetlen lencseformátum, amelyet hajlandó vagyok megenni. Finom, pikáns, különleges. 

hozzávalók:
2 pohár lencse
1 fej vöröshagyma
5 db babérlevél
víz
kevés olaj, liszt
2 doboz sűrített paradicsom

A lencsét megmostam, egy éjszakára beáztattam. Másnap a főzelékhez hasonló módon feltettem főni: azaz kevés olajon hagymát pirítottam, majd felöntöttem vízzel, beletettem a lencsét. Babérlevéllel ízesítettem, majd 40 percig főztem: a vége felé tettem bele a sót. Külön edényben kevés olajon lisztet pirítottam, majd kevés vízzel felöntöttem, és beletettem 2 konzerv sűrített paradicsomot. Összeöntöttem a lencsével, felforraltam. Körettel nagyon finom ebéd vált belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése