A receptet Andinál találtam- itt. Először az elsőszülöttem szülinapi bulijára sütöttem meg, aztán a vasárnapi ebédek menüjévé vált. Annyira egyszerű és finom, hogy gondoltam megosztom Veletek is.
hozzávalók:
25-30 deka félkemény, kemény sajt -én trappistából csináltam
1-2 tojás (sajttól függően)
szerecsendió
zsemlemorzsa
(én szoktam beletenni mandulaforgácsot vagy szezámmagot is)
étolaj
A sajtot kislyukú reszelőn lereszeltem. Hozzákevertem a tojást, szerecsendiót, kis golyókat formáztam, majd beleforgattam a szezámmagos zsemlemorzsába. Kevés forró olajba kisütöttem.
Megjegyzés: érdemes márkásabb sajtot választani, mert a no name típusúak sokkal sósabbak lehetnek az átlagosnál. A tojással is vigyázni kell, mert a kevés tojás miatt kifolyhat a sajt a sütésnél, a több tojás miatt meg nagyon lágy lesz a ropogós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése