Keresés ebben a blogban

2010. október 6., szerda

méregtelenítés sóval

Múlt héten a szomszéd nénink jelent meg azzal, akciós a tengeri só az egyik hipermarkatben. ÉÉÉÉÉÉS? Vágtam rá rögtön. Mivel a szomszéd nénink nem egy átlagos 68 éves özvegyasszony, hanem egy jógázó, teozófiával foglalkozó csalánevő, akivel órákig lehet művészetekről beszélgetni- nem kellett volna meglepődnöm azon sem, hogy kilószámra vásárolja a sót. Aztán megtudtam azt is, miért:

a SÓ nagyon jó MÉREGTELENÍTÉSre.

Egyszer csináltunk a férjemmel egy keserűsós epetisztító kúrát-borzalmas volt. Egyébként a sót eddig csak akkor használtam, amikor amolyan majdnem beteg vagyok érzésem szokott lenni: meleg sós vízzel gargalizálva, orrba felszippantva ugyanis elpusztulnak, illetve nem tudnak megtelepedni a kórokozók a légutakban, torokban. Mivel a gyerekeket ilyen dolgokra még nem tudtam rávenni, nekik marad a sós orrspray-szigorúan kúraszerűen alkalmazva.


A szomszéd néni módszere: a sós vizes fürdő

Az elkészítés nagyon egyszerű: fürdőkádba meleg vizet enged, majd fürdőhab helyett egy kiló tengeri sót tesz a vízbe. Ilyenkor sem előtte, sem közben, sem utána nem használ semmilyen kozmetikumot. A só+meleg víz kitágítja a pórusokat, a mérgek könnyebben távoznak a szervezetből. A bőr selymessé válik, kellemes tapintású lesz.

7 megjegyzés:

 1. De jó ötlet. És olcsó is. Kipróbálom:)

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Szandra!

   HA a májméregtelenítésre gondolsz, én most nem ajánlanám Neked.
   Ha a sós fürdőre gondolsz, az nagyon jó lehet, hogy a bőrpanaszokat csökkentse. Nálunk a kislányomnak vannak visszatérően ételallergia miatt bőrtünetei, egy-egy órás sós termálvizes fürdő teljesen újjávarázsolja a bőrét.
   Ha emésztési panaszaid vannak, és a dokid ételallergia miatti bőrkiütésre gondol, azt érdemes tudnod, hogy antihisztamin mellett is egy allergiás reakció lezajlási ideje 3-6 hét. Sokszor emésztési tünetek csak az első 3 napban vannak, de az egyéb tünetek 3-6 hétig is fennállhatnak. Sajnos sokszor olyan dolgok okoznak gondot, amikre nem is gondolunk, ezért én nagyon ajánlom Neked az IgG alapú allergia tesztet, nézz utána.
   Jobbulást, ESzter

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés