Keresés ebben a blogban

2010. október 21., csütörtök

főtt-nyers leves

Ádámunk kevés nyers zöldséget eszik. Eddig salátaként próbálkoztam, ma azonban beújítottam. 
A receptet egy könyvjelzőn találtam, amit a legutóbbi helyi rákbeteg klubos találkozón osztogattak. 
hozzávalók
4 db közepes krumpli
3 db csicsóka
1 db vöröshagyma
só, vegeta, olaj, víz
1 db közepes méretű cékla

A zöldségeket meghámoztam, apróra vágtam. A céklát kislyukú reszelőn lereszeltem. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem, felengedtem vízzel, majd beletettem a csicsókát és a krumplit. Puhára főztem, összeturmixoltam- azaz csicsókás krumplikrémlevest készítettem. Tálalás előtt rászórtam a nyers céklát. 
Szerintem nagyon finom lett, és még a kisfiam is megette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése