Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 5., csütörtök

tojásos padlizsánpörkölt

Bármilyen tökféléből lehet pörköltet csinálni. Én legjobban a tojásos pörkölteket szeretem. Eddig leginkább cukkiniből csináltam, ma kipróbáltam padlizsánból is.

hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olaj
2 közepes padlizsán
5 tojás

A padlizsánt meghámozom, kis kockákra vágom, besózom, 30 percre állni hagyom, hogy levet eresszen. Ez a padlizsánnál nagyon fontos! Közben apróra vágom a hagymát, olajon megpirítom, hozzáadom a padlizsánt, kicsit dinsztelem, majd kevés vízzel felöntöm, 15 perc alatt puhára főzöm. Ha kész, hozzáadom a tojásokat, addig keverem, míg a tojás meg nem sül. Tejföllel, majonézzel nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése