Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 8., vasárnap

kukoricás rakott krumpli

Nem nagyon szeretem a nyári főzőcskézést túlbonyolítani. Az egyszerű ételek a legegészségesebbek. Ráadásul mint a hagyományos ízek rabja, nem is nagyon szeretjük az újításokat. De még a leghagyományosabb ételek is megbolondíthatók egy kicsi változtatással. Így a rakott krumpli is.

hozzávalók:
5-6 közepes méretű burgonya
4-5 tojás
1 fej vöröshagyma
kukoricapástétom
1 dl tej
só, vegeta
olaj

A krumplit héjában megfőzöm, a tojást is keményre főzöm, majd hagymás alapon pörköltként megcsinálom. A krumplikat meghámozom, karikákra vágom. A kukoricapástétomot kevés tejjel felhígítom. A krumplikat tepsibe rakom, sózom, a tetejére ráteszem a tojáspörköltet, majd az egészet leöntöm a felhígított kukoricapástétommal. Legfelülre reszelt sajtot teszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése