Keresés ebben a blogban

2010. július 27., kedd

töklángos

Sokféle formában csináltam már fasírtot- tökből, sárgarépából, zellerből, céklából. Sütöttem már egyben sütőben, és kis gombócokat készítve. De ez a recept alapjaiban rendezte újjá a fasírtokról való elképzeléseimet. Mert végtelenül lágy, puha állagú-nem is fasírt, hanem lángos jellegű, ami nem zöldségkedvelők számára is befogadhatóvá teszi az ételt.
hozzávalók:
1 közepes méretű pattiszon, cukkini (vagy kb 5 db padlizsán)
liszt
1 tojás (a padlizsánhoz 2 kell)
só, vegeta
kevés sütőpor vagy szódabikarbóna
A tököt meghámozom, nagylyukú reszelőn (almareszelő) lereszelem. Besózom, kis idő múlva lecsöpögtetem a levét. Hozzáadom a tojást, kevés lisztet, a sütőport, összekeverem- nokedli állagú masszát készítek. Kanállal forró olajba kanalazom, mindkét oldalát megsütöm. A padlizsán nehezebben sül ki, több ideig kell sütni. Rizzsel, salátával tálalom. Ádámom annyira szereti, hogyha meglátja, levest már nem is hajlandó enni, rögtön ráveti magát a fasírtra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése