Keresés ebben a blogban

2010. július 29., csütörtök

szilvás rétes-házi tésztából

Szeretem a rétest. De én már ahhoz a generációhoz tartozom, akik már csak bolti tésztából készítettet ettek, nem ismerik a házi gyártásút. Aztán anyukám nemrég megismertetett a házi rétestésztával. Ahogy ő csinálja, egyáltalán nem is nehéz, belefér az életembe.
hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
1 tejföl
csipet só
a rántáshoz:
3 ek olaj
+5 dkg liszt
a töltelékhez:
egy lábosnyi kimagozott, kicsire vagdosott szilva
1 csomag vaníliás puding
kevés cukor
búzadara
1 tejföl
A hozzávalókat összekeverem, tepsi nagyságúra nyújtom. Az olajból, 5 deka lisztből világos rántást készítek, ezzel megkenem a tésztát. Ezután feltekerem, 1 órára hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a tölteléket: a szilvát a lábosban felteszem főni, amikor levet ereszt, hozzákeverem a pudingport, cukrot, hagyom még egy kicsit sűrűsödni.
1 óra elteltével:
A tekercset 5 egyenlő részre vágom, tepsi nagyságúra nyújtom, olajjal, tejföllel megkenem, majd búzadarát szórok rá, ráteszem a tölteléket, feltekerem.
Kívülről is megkenem olajjal, tejföllel, majd 160-170 fokon 40 percig sütöm. Miután kiveszem a sütőből még egyszer megkenem tejföllel, hogy visszapuhuljon a tészta.
Egy délután alatt elfogyott.
(fénykép hétvégén lesz róla)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése